2017 február 21., kedd

„Magyarnak lenni nagy, szent akarat”               

Szeretettel meghívjuk  Frigyesy Ágnes, Szalézi Szent Ferenc-díjas újságíró      beszélgető-műsorára a Vármegye Galériába

  1. március 22-én 18 órára

Vendégeink: Dr. Papp Lajos Széchenyi-díjas szívsebész és Bethlen Farkas, ősi főnemesi család sarja,                 a Julianus Barát Alapítvány elnöke.

Cím: Vármegye Galéria,  1052 Budapest, Vármegye utca 11.

Estünk címe: „Szívvel, lélekkel – Imanap Verőcén”

A Budapesti Székely Kör rendezvényére minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Estjeinkre a belépés ingyenes, adományát köszönettel fogadjuk!

 

Az estre szíveskedjen regisztrálni a frigyesy@gmail.com címen          vagy a +36-20/383-1417-es telefonszámon!

Papp Lajos professzor ars poeticája honlapján olvasható:

Életem szolgálat  Szolgálni az embert, szolgálni a betegeket.    Teremtőtől kapott hittel, krisztusi szeretet jegyében gyógyítani.  Több évtizedes kutatói és klinikai tapasztalataimat, tudásomat kívánom ötvözni a holisztikus gondolkodással és az elfelejtett, évezredes népi bölcsességekkel.  Gyógyítani szívvel-lélekkel.  Szívet-lelket-testet. Az EGY-etemes embert.

Frigyesy Ágnes beszélgetése Bethlen Farkassal, részlet – megjelent 2008-ban a 3szek.ro erdélyi honlapon:

– Meddig tudják visszavezetni a családfát?

– Kiváltságos helyzetben vagyunk, papíron lefektetve 1060-ig, mely nagy erőt jelentett mindig a családnak. Talán tudni kell rólunk, a Bethlen család sok olyan embert adott Erdélynek, illetve magyarságunknak, akár írásaival, költeményeivel (Árva Bethlen Kata), akár politikájával, gazdaságával (Bethlen Gábor), akik hozzájárultak a magyarság fennmaradásához.

– Tudomásom szerint két ága van a családnak.

– A történészek vitatkoztak azon, két ágról beszélhetünk-e, vagy két külön családról. Mindkettő erdélyi: az egyik az iktári gróf Bethlenek, a másik a bethleni gróf Bethlenek. Az iktáriaknál egy példát említek: az iktári ágból származik Bethlen Gábor, Erdély fejedelme. Sajnos, ez az ág már kihalt, nem létezik. A bethleniek mi vagyunk, és megpróbálunk a névhez méltóan élni.

Gondos gazdaként alázattal szolgálni. (B. F.)

A Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával

www.szekelykor.hu